A finais do século e principios deste, celebrábase no incomparable marco dos Chans de Raña (Baroña-Porto do Son), o Curro da Enxa. Veciños e forasteiros achegabámonos para ver como dende o alto da Serra do Barbanza baixaban as manadas de cabalos que pastan ceibes na serra, guiadas polos xinetes para encerralos no curro e ver como os loitadores, os collían para raparlles a crin e o rabo.
Aínda que a desculpa era o espectáculo, o certo era que moitas familias da bisbarra aproveitabamos ese día para xuntarnos e dar boa conta da comida a esgalla que carrexabamos. Para os menos precavidos, a organización instalaba unha carpa onde servía pratos típicos: coma o polbo a feira, churrasco e carne ao caldeiro, todo regado con bo viño, café e para os que tiñan bo estómago, unha copa de caña (augardente).
Lamentablemente un desencontro dos propietarios do monte, a comunidade de montes de Baroña e os gandeiros, dou ao traste con este evento, que se non lembro mal ía camiño de acadar un recoñecemento turístico a nivel galego.
A calidade das fotos non é a desexable (o formato dixital non chegara aquí), danos unha pequena mostra do evento.
Aínda que a desculpa era o espectáculo, o certo era que moitas familias da bisbarra aproveitabamos ese día para xuntarnos e dar boa conta da comida a esgalla que carrexabamos. Para os menos precavidos, a organización instalaba unha carpa onde servía pratos típicos: coma o polbo a feira, churrasco e carne ao caldeiro, todo regado con bo viño, café e para os que tiñan bo estómago, unha copa de caña (augardente).
Lamentablemente un desencontro dos propietarios do monte, a comunidade de montes de Baroña e os gandeiros, dou ao traste con este evento, que se non lembro mal ía camiño de acadar un recoñecemento turístico a nivel galego.
A calidade das fotos non é a desexable (o formato dixital non chegara aquí), danos unha pequena mostra do evento.
No hay comentarios:
Publicar un comentario